Vakspecifieke informatie wiskunde C vwo

Laatste update

Deze informatie maakt deel uit van de Septembermededeling. Veranderingen t.o.v. 2025 zijn geel  gemarkeerd.

Syllabus

Er zijn geen wijzigingen in de syllabus 2025 ten opzichte van de syllabus van 2024.

Toegestane hulpmiddelen

Tijdens het centrale examen wiskunde C vwo dient de grafische rekenmachine te zijn geblokkeerd door de juiste Nederlandse examenstand, die uiterlijk in maart voorafgaand aan het examen gepubliceerd wordt. Bij het vaststellen van een procedure voor het instellen van de examenstand én de controle daarvan, zal de school rekening moeten houden met de werking van de machine(s) die op school gebruikt wordt/worden. Voor een handleiding voor het instellen van de examenstand op de toegestane machines verwijzen wij u naar de website van de betreffende fabrikant:

Meest recente examenstand of operating system

Het is altijd mogelijk dat gedurende het jaar problemen met een bepaalde machine worden gesignaleerd die in een nieuwe examenstand of een nieuw operating system worden opgelost. Om die reden is het aan te raden om voor het examen het meest recente operating system of de meest recente examenstand te installeren. Voor alle typen grafische rekenmachines geldt dat de machine voorzien is van de minimale OS of firmwareversie die uiterlijk in maart voorafgaand aan het centraal examen voor de betreffende machine door het CvTE wordt gespecificeerd.

Correctievoorschrift

Op de examenpagina is het artikel ‘Gelijke monniken, gelijke kappen’ te vinden evenals het artikel ‘Nieuwe vakspecifieke regel over afronden voor wiskunde A, B en C havo en vwo’.

Voor veelgestelde vragen rondom o.a. correctie verwijzen wij je naar de veelgestelde vragen.

Status: regelgeving

Het CvTE heeft de correctievoorschriften bij regeling vastgesteld. Het correctievoorschrift is een zogeheten algemeen verbindend voorschrift en valt onder wet- en regelgeving die van overheidswege wordt verstrekt. De corrector mag dus niet afwijken van het correctievoorschrift.
Als de corrector van mening is dat het correctievoorschrift een onvolkomenheid bevat, neemt deze contact op met de examenlijn via het contactformulier op examenblad.nl.

Aanvullingen

Zie paragraaf 9.5 van de Septembermededeling.

Ontvangen vakspecifieke mailings

Voor je taak als examinator (corrector) van de centrale examens is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent. Dat kan via een account op Examenblad. Via deze pagina ontvang je inhoudelijke en formele informatie over de centrale examens van je vak op maat, zoals bijvoorbeeld een test met het correctievoorschrift. Heb je als docent nog geen account op Examenblad.nl waardoor je de mailings niet rechtstreeks ontvangt, laat je hiervoor dan registreren door je examensecretaris.