Vakspecifieke informatie economie vwo

Laatste update

Deze informatie is gelijktijdig met de Septembermededeling. Veranderingen ten opzichte van 2024 zijn geel gemarkeerd.

Syllabus

De syllabus vwo 2025 kent enkele wijzigingen ten opzichte van de syllabus 2024. De wijzigingen zijn geel gearceerd en te vinden op de pagina’s 10, 11, 13, 14, 16 en 17.

 Afnametijdstip

Het examen wordt afgenomen zoals vastgesteld in het rooster voor de centrale examens 2025.

Correctievoorschrift

Status: regelgeving

Het CvTE heeft de correctievoorschriften bij regeling vastgesteld. Het correctievoorschrift is een zogeheten algemeen verbindend voorschrift en valt onder wet- en regelgeving die van overheidswege wordt verstrekt. De corrector mag dus niet afwijken van het correctievoorschrift. Als de corrector van mening is dat het correctievoorschrift een onvolkomenheid bevat, neemt deze contact op met de examenlijn via het contactformulier op examenblad.nl.

Aanvullingen

Zie paragraaf 9.5 van de Septembermededeling.

Testcorrectie

Het CvTE organiseert in 2025 voor economie vwo een testcorrectie. Het correctievoorschrift komt hierdoor twee dagen later beschikbaar. Het tijdschema is als volgt:

  • Maandag 12 mei – afname examen, er is om 17u geen correctievoorschrift beschikbaar.
  • Dinsdag 13 mei – testcorrectie: 20 docenten adviseren het CvTE over het correctievoorschrift aan de hand van het gemaakte examenwerk van hun leerlingen.
  • Woensdag 14 mei – bespreking van de adviezen van docenten door de CvTE vaststellingscommissie. Het correctievoorschrift wordt definitief vastgesteld en om 17.00 gepubliceerd.

Het CvTE werft in maart 2025 docenten voor deelname aan de testcorrectie, in samenwerking met de Vecon.

 Ontvangen vakspecifieke mailings

Voor je taak als examinator (corrector) van de centrale examens is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent. Dat kan via een account op Examenblad. Via deze pagina ontvang je inhoudelijke en formele informatie over de centrale examens van je vak op maat, zoals bijvoorbeeld een test met het correctievoorschrift. Heb je als docent nog geen account op Examenblad.nl waardoor je de mailings niet rechtstreeks ontvangt, laat je hiervoor dan registreren door je examensecretaris.